Shurandy Sambo oogst lof bij PSV: "Verhuur is geen doodvonnis"

Shurandy Sambo
Shurandy Sambo Foto: © Pro Shots

PSV verhuurde Shurandy Sambo het afgelopen seizoen aan Sparta Rotterdam, waar de vleugelverdediger een sterk jaar speelde. Sambo is momenteel weer terug bij PSV, waar hij op dit moment de eerste rechtsback lijkt te zijn onder trainer Peter Bosz.

"PSV'er Shurandy Sambo bewijst dat een verhuur geen doodvonnis is", analyseert Sam Planting bij ESPN. De journalist weet ook dat veel verhuurde spelers even later alsnog definitief vertrekken bij hun club, maar Planting denkt dat Sambo juist het beslissende zetje heeft gekregen op weg naar een basisplaats bij PSV.

Zo denkt Planting dat het percentage gewonnen duels van Sambo het afgelopen seizoen ook heel erg welkom is bij PSV. De vleugelverdediger won het voorbije seizoen liefst 161 duels, waarmee hij op een tweede plaats van alle Eredivisie-spelers staat. "In de huidige selectie van PSV is een vleugelverdediger met het profiel van Sambo hartelijk welkom."

Daarnaast is de journalist enthousiast over het soepele voetenwerk en de slimme positionering van Sambo. "Ook leest hij defensieve situaties opvallend snel, waardoor zijn eerste beslissing vaak de juiste is. Gezien de grote één-op-één-dreiging die vleugelpartner Johan Bakayoko aan de rechter zijlijn vertegenwoordigt, is het voor de PSV-trainer ook bijzonder handig dat Sambo aan de binnenkant kan meedraaien", aldus Planting.

Lees meer:
0 reacties