PSV'er oogst lof: "Zijn optreden was een belangrijke opsteker"

PSV viert de goal van Jarrad Brantwaite
PSV viert de goal van Jarrad Brantwaite Foto: © Pro Shots

PSV heeft zondagmiddag de eerste topper van het seizoen weten te winnen van Feyenoord. In het Philips Stadion werd het 4-3 voor de Eindhovenaren, die toch weer drie doelpunten moesten incasseren. Engelsman Jarrad Branthwaite maakte echter een sterke indruk in de PSV-defensie.

"Met drie assists en een goal was de 23-jarige Eindhovenaar de grote man bij PSV, dat zich uit een netelige positie terug wist te knokken en ondanks drie tegengoals van de Rotterdammers wist te winnen", schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Verdiend ook, want Feyenoord liet zich na een voorsprong te makkelijk naar de slachtbank leiden en had heel weinig in te brengen."

"Gakpo was samen met Xavi Simons de belangrijkste giftige pijl die PSV telkens weer kon afschieten, maar het belangrijkste was misschien wel dat de Eindhovense ploeg liet zien geleerd te hebben van eerdere tegenslagen in dit seizoen", gaat de journalist verder. "PSV zette na de vroege achterstand nu wel effectief en overtuigend druk en Feyenoord had in een aantal fases helemaal niks te vertellen."

"Op korte termijn heeft Ruud van Nistelrooij binnen zijn ploeg nog veel werk aan het dichtplamuren van de defensie. Het zorgenkindje van de selectie is door De Jong niet voldoende versterkt, maar een belangrijke opsteker was wel het optreden van de Brit Jarrad Branthwaite. Hij kreeg van Van Nistelrooij een basisplek en maakte zichzelf zowel defensief als offensief waar", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand