PSV'er kan op complimenten rekenen: "Dicht bij de wereldtoppers"

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart
Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart Foto: © Pro Shots

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk zijn lyrisch over Joey Veerman. De middenvelder van PSV begon zondagmiddag tegen Polen in de basis bij Oranje. 

Volgens Van der Vaart is er geen betere passer dan Veerman in dit Oranje. "Ik vind dat hij by far de beste is. Hij komt heel, heel dicht in de buurt van de toppers in de wereld, omdat alles bij hem op maat is", legt hij uit bij NOS. "Het lijkt hem geen moeite te kosten, maar we weten allemaal dat het heel moeilijk is. Veerman is gewoon een geweldige speler, maar hij heeft ook wel een beetje ruimte nodig. Dat krijgt hij wel vaak, al komt dat ook door hemzelf. Hij legt ze overal neer waar hij wil."

Van Hooijdonk neemt de lofzang voor de PSV'er over. "Hij is dé speler die een klein gaatje nodig heeft om tot een steekbal te komen. Hij doet het nooit op kracht en speelt met souplesse", aldus de oud-spits. Daarbij is Oranje ook niet kwetsbaar met Veerman in de basis. "Niet meer en ik denk dat dat door Bosz komt", voegt Van der Vaart toe. "Hij moet nog steeds niet in te grote ruimtes komen, want dan is het moeilijker. Maar ik vind hem ook fitter ogen, hij is heel scherp."

Lees meer:
0 reacties