"PSV zonder Luuk de Jong niet beter dan FC Twente op dit moment"

Luuk de Jong
Luuk de Jong Foto: © Orange Pictures

Feyenoord speelt donderdagavond in de Europa League bij FC Midtjylland. Daarna komt FC Twente op bezoek in De Kuip. FC Twente-watcher Leon ten Voorde kijkt uit naar dat treffen.

"Je weet niet wat je van Feyenoord moet verwachten", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Die spelen donderdag natuurlijk Europees in Denemarken, dat valt nog mee qua afstand. Maar het is wel een interessante wedstrijd, want men heeft het nu over een top vijf in Nederland. Bij FC Twente kwam afgelopen weekend, nadat ze de top drie zagen struikelen, ook wel weer het gevoel naar boven van: oei, FC Volendam en SC Heerenveen", doelt hij op de twee onnodige nederlagen van FC Twente.

"Tel er maar vier punten bovenop, dat was gewoon reëel geweest", meent Ten Voorde. "Dan had je met AZ bovenaan gestaan. Maar als telt niet en het wordt gewoon een heel interessante wedstrijd. Vorig jaar heeft FC Twente het heel goed gedaan tegen Feyenoord. Ik ben ook heel benieuwd, want PSV zonder Luuk de Jong is niet beter dan FC Twente op dit moment."

Ten Voorde verwacht dat FC Twente bovenin mee kan blijven doen. "Er liggen dit seizoen denk ik wel mogelijkheden om wel weer die top vijf in te sluipen. Maar Feyenoord is wel favoriet in De Kuip, zo reëel moet je wel zijn. Als FC Twente daar op voorhand een punt haalt, dan doen ze het heel goed. Daar zouden ze denk ik voor tekenen. Daarna krijgt FC Twente tot het WK wel een serie waarin geoogst kan en eigenlijk moet worden", besluit hij.

Nederland - Qatar

Nederland wint voor 50x (!) je inzet!

De derde wedstrijd van Oranje op het WK wordt dinsdag gespeeld! Onze mannen nemen het op tegen Qatar. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 50 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Qatar! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
PSV
21:00
Sparta Rotterdam
zo
15/01
Fortuna Sittard
14:30
PSV
za
21/01
PSV
20:00
Vitesse
di
24/01
FC Emmen
18:45
PSV
za
28/01
PSV
16:30
Go Ahead Eagles
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 14 22 33
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
Bekijk de hele stand