PSV zoekt opvolger voor vertrekkende oud-doelman Hans van Breukelen

Hans van Breukelen in het Philips Stadion
Hans van Breukelen in het Philips Stadion Foto: © Orange Pictures

Hans van Breukelen stopt als commissaris bij PSV. De voormalig doelman van de Eindhovenaren stelt zich niet verkiesbaar voor een nieuwe termijn in de Raad van Commissarissen van de club.

Van Breukelen trad in 2010 toe tot de RvC van PSV en bleef actief tot 2016. In 2019 maakte de voormalig doelman zijn rentree als commissaris in de Eindhovenaren, maar Van Breukelen stelt zich dus niet langer verkiesbaar. PSV is nog op zoek naar een vervanger voor Van Breukelen.

Naast Van Breukelen stopt ook Ton van Veen als commissaris bij de club. Paul Verhagen is vanaf 1 oktober zijn vervanger. Van Veen moest stoppen bij PSV omdat hij eerder dit jaar bij Jumbo als bestuursvoorzitter werd aangesteld. Verhagen is financieel directeur van chiptoeleverancier ASM.

Hans van Breukelen speelde het grootste deel van zijn spelersloopbaan bij PSV en kwam ook uit voor FC Utrecht, Nottingham Forest en het Nederlands elftal. De voormalig doelman speelde een belangrijke rol in het meest succesvolle jaar van PSV, aangezien hij op goal stond in 1988. Het jaar dat PSV de treble won. In de finale van de Europa Cup 1 pakte Van Breukelen de strafschop van Veloso, wat PSV het Europese succes opleverde.

Lees meer:
0 reacties