PSV zet zich maatschappelijk in: "Helpen mensen vitaler te leven"

Het Philips Stadion van PSV
Het Philips Stadion van PSV Foto: © Pro Shots

PSV focust zich, naast natuurlijk het sportieve vlak, ook op andere gebieden. De club wil op het gebied van vitaliteit en gezondheid ook een plus bieden, zo schrijft Rik Elfrink in het Brabants Dagblad.

"Bij PSV is en blijft het spelen van topvoetbal het allerbelangrijkste, maar de club is ook volop bezig om commercieel en maatschappelijk een rol te pakken", valt er te lezen. "In een nog relatief nieuwe afdeling komen deze grootheden samen: PSV Vitality. Via deze tak van PSV kunnen het bedrijfsleven en particulieren aangesloten worden op speciale coaches van de club, die mensen kunnen helpen om vitaler te leven. Bij PSV heten deze trainers leefstijladviseurs."

"In twaalf wekelijkse sessies kunnen werknemers of individuen begeleid worden en werken aan hun leefpatroon. Dit programma heet PSV Vitality 12 weeks", schrijft Elfrink. "Dat doen we in het Philips Stadion, omdat mensen hier doorgaans wat meer geïnspireerd raken dan wanneer we naar ze toekomen”, zegt Nina de Rooij van PSV. Ze was voorheen leefstijladviseur bij de club en stuurt nu de nieuwe afdeling van PSV aan. "We hebben verschillende leefstijlexperts binnen ons team.”

"Bedrijven waar PSV een sponsorrelatie mee heeft, kunnen soms gebruik maken van PSV Vitality in het kader van het contract met de club. Maar ook andere bedrijven en individuen kunnen zich aanmelden", gaat de PSV-Watcher verder. ,"Niet alleen het bedrijf, maar de hele maatschappij profiteert ervan als mensen vitaler zijn”, ondervindt De Rooij. "Als mensen bij PSV komen en met coaches van de club aan de slag kunnen gaan, zijn ze naar ons idee vaak gemotiveerder om aan te sluiten. Ze kunnen ook zien hoe onze spelers vitaal blijven en krijgen een idee wat in topvoetbal allemaal gedaan en gelaten moet worden om te kunnen presteren.”

Lees meer:
0 reacties