PSV zeker van overwintering in Europa League na thuiszege op Arsenal

Luuk de Jong kopt PSV op 2-0 tegen Arsenal
Luuk de Jong kopt PSV op 2-0 tegen Arsenal Foto: © Pro Shots

PSV heeft donderdagavond in eigen huis weten te winnen van Arsenal. In speelronde vijf van de groepsfase van de UEFA Europa League wonnen de Eindhovenaren in het Philips Stadion met 2-0 van de Premier League-koploper.

In de negentiende minuut dacht PSV al op een 1-0 voorsprong te komen. Een fraaie aanval werd met een stiftje afgerond door Cody Gakpo, maar die stond net buitenspel. In de 25ste minuut was er een schitterend eerbetoon in het Philips Stadion. Het Eindhovense publiek ging staan en applaudisseren voor de dinsdag overleden PSV-supporter Mark.

In de 43ste minuut ontplofte het PSV-publiek opnieuw vanwege een goal. Xavi Simons frommelde zich door de Arsenal-defensie en rondde knap af. Opnieuw werd het doelpunt afgekeurd. Anwar El Ghazi stond in aanloop naar het doelpunt buitenspel. In de 56ste minuut kwam PSV eindelijk op een geldige 1-0 voorsprong. Luuk de Jong hield de bal goed bij zich en gaf hem mee aan Joey Veerman, die kalm bleef en de bal prima in de bovenhoek schoot.

Tien minuten later kwamen de Eindhovenaren zelfs op 2-0. Luuk de Jong flikte het achttien minuten na zijn invalbeurt meteen. De spits torende bij een corner boven alles en iedereen uit en kopte de bal in het doel. PSV ging maar door en kreeg via De Jong een behoorlijke kans op 3-0. De aanvoerder kopte de bal echter naast. Een aantal minuten daarvoor dacht Gakpo de 3-0 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In het restant van het duel werd er niet meer gescoord en dus wint PSV knap in eigen huis van Premier League-koploper Arsenal. De Eindhovenaren verzekeren zich door deze schitterende overwinning van overwintering in de Europa League.

Opstelling PSV: Benitez; Mwene, Ramalho, Branthwaite (80. Teze), Max; Veerman (80. Til), Sangaré, Gutiérrez; Xavi Simons (79. Madueke), El Ghazi (46. Luuk de Jong), Gakpo (84. Mauro Júnior).