PSV wordt bij landstitel in alle gevallen gehuldigd op deze dag

Supporters bij de huldiging van PSV
Supporters bij de huldiging van PSV Foto: © Pro Shots

Het zit eraan te komen: PSV gaat kampioen worden binnen nu en enkele weken. Alleen wanneer gebeurt dat nou precies? Clubwatcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad zocht uit wat er nog mogelijk is dit seizoen.

In principe kan PSV op de 31e speeldag kampioen worden, maar dan moeten zowel de Eindhovenaren als Feyenoord alles winnen. Dit zijn de verschillende scenario’s. "Dat kan dus gebeuren op 25 april (als Feyenoord punten laat liggen en PSV twee keer wint), op 5 mei (als beide ploegen alles winnen), op 12 mei en 19 mei (als PSV nog punten zou laten liggen). Alleen bij werkelijk de meest bizarre implosie ooit pakt Feyenoord nog de titel."

En dat lijkt heel onwaarschijnlijk. PSV is al het gehele seizoen soeverein en lijkt dus binnen afzienbare tijd een nieuwe prijs aan het palmares toe te kunnen voegen. Elfrink loopt ook al vooruit op wanneer de huldiging plaats zal vinden. "Een huldiging van PSV vindt in alle gevallen op een maandag plaats. Dat wil zeggen dat het 29 april, 6 mei, 13 mei of 20 mei feest is op het Stadhuisplein in Eindhoven."

Lees meer:
0 reacties