PSV wint oefenduel van Anderlecht, Boscagli lijkt helemaal terug

Olivier Boscagli bedankt het publiek na zijn rentree
Olivier Boscagli bedankt het publiek na zijn rentree Foto: © Orange Pictures

PSV heeft woensdagmiddag het besloten oefenduel tegen Anderlecht gewonnen. De Eindhovenaren waren met 2-0 te sterk voor de Belgische ploeg. Het duel was niet te volgen voor supporters, maar Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad hield men op de hoogte.

Thorgan Hazard maakte bij PSV zijn rentree in de basisopstelling. De Belg raakte geblesseerd tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord en maakte tegen Vitesse zijn rentree in het eerste elftal. Dit optreden duurde echter maar zo'n zes minuten. Tegen Anderlecht deed Hazard het eerste half uur mee. Namens PSV scoorden Mohammed Amin Doudah en Mohamed Nassoh de beide treffers. De eindstand van 2-0 stond bij rust dus al op het scorebord.

Opstelling PSV eerste helft: Waterman; Teze, Ramalho, Boscagli, Van Aanholt; Tielemans, Til, Doudah; Babadi, Nassoh, Hazard (30. Kwaaitaal)

Na de pauze werd er dus niet meer gescoord, maar trad PSV wel aan in een ietwat gewijzigde opstelling. Zo maakte jeugdspeler Julian Kwaaitaal zijn officieuze debuut in het eerste elftal van de Eindhovenaren, terwijl de Braziliaan Sávio ook weer zijn eerste minuten maakte sinds zijn blessure. De buitenspeler raakte op een jeugdtoernooi met Brazilië geblesseerd.

Ander opvallend detail is dat Olivier Boscagli bijna de 90 minuten vol maakte. Hij werd vlak voor tijd pas vervangen door D'leaunu Arts. De Monegask lijkt weer een volwaardige optie voor Ruud van Nistelrooij bij PSV te zijn, waar hij bij PSV nog zeker een rol kan spelen in het hart van de verdediging.

Opstelling PSV tweede helft: Waterman; Teze, Seelt, Boscagli (88. Arts), Van Aanholt (60. Leysen); Tielemans, Til, Doudah; Kwaaitaal (70. Sávio), Nassoh, Babadi.