Samenvatting: PSV dankt Pepi en wint in slotseconden van FC Twente

PSV heeft zondag in extremis drie punten gepakt tegen FC Twente. De Eindhovenaren maakte in de laatste minuut van de blessuretijd de winnende goal in het Philips Stadion.

PSV kwam sterker uit de startblokken dan FC Twente. In de openingsfase van de wedstrijd in het Philips Stadion zetten de Eindhovenaren aan en na een aanval over de linkerflank raakte Luuk de Jong de paal. Het zou echter het enige wapenfeit in de gehele eerste helft zijn, want na drie teleurstellende kwartieren voetballen werd er met 0-0 gerust.

Na rust was het FC Twente dat het eerste gevaar stichtte. Myron Boadu leek de Tukkers ook op een 1-0 voorsprong te zetten, maar zijn doelpunt werd door scheidsrechter Joey Kooij afgekeurd. Na de treffer kreeg PSV een paar kansen, waarop Lars Unnerstall een geweldige redding verrichtte op een kopbal van De Jong.

Het spel bleef slordig van beide kanten en ook de ruimtes werden groter voor beide ploegen. Luuk de Jong leek PSV nog even op voorsprong te zetten vlak voor tijd, maar ook zijn treffer werd afgekeurd: de spits stond buitenspel. FC Twente kreeg in blessuretijd de opgelegde kans voor de overwinning, maar Van Bergen stuitte op Walter Benítez. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar PSV ging alsnog met de overwinning aan de haal. Lozano miste de bal, waarna Ricardo Pepí alsnog de wedstrijd besliste.

Opstelling PSV: BenÍtez; Teze, Ramalho (64. Tillman), Boscagli, Dest; Schouten, Veerman, Til; Lozano, De Jong, Bakayoko (80. Pepi).

Lees meer:
0 reacties