Samenvatting: PSV wint in eigen huis van Vitesse dankzij treffer Til

PSV heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 1-0 gewonnen. Guus Til zorgde vlak na rust voor de enige treffer.

Het eerste echte gevaar van PSV kwam na ruim een kwartier spelen toen Xavi Simons middels een uitstekende opening Luuk de Jong wist te bereiken. De spits kapte naar zijn linkerbeen en zag zijn inzet op de paal belanden. Een minuut later was het weer Simons die een geweldige bal gaf, maar El Ghazi vond tijdens de afwerking keeper Kjell Scherpen op zijn weg. Na zijn inzet werd Anwar El Ghazi echter door Mitchell Dijks onderuit gehaald, waarna arbiter Van Boekel, na interventie van de VAR, een strafschop gaf. Deze werd echter zeer slap ingeschoten door Luuk de Jong en gepakt door doelman Scherpen.

Een minuut na zijn gemiste strafschop moest Luuk de Jong het veld verlaten nadat hij een hoofdblessure had opgelopen. Hij werd vervangen door Johan Bakayoko. Na de gemiste strafschop kwam Vitesse wat meer in de wedstrijd. Gescoord werd er in de eerste helft niet meer, zodat PSV doelpuntloos en onder een klein fluitconcert, de rust in ging.

Direct na het rustsignaal viel de openingstreffer voor PSV. Het was Guus Til die via een afstandsschot het nest wist te vinden. Na de openingstreffer bleef PSV het initiatief in de wedstrijd houden. Omdat de bevrijdende 2-0 echter uitbleef ging Vitesse steeds meer geloven in een resultaat. Door de nipte voorsprong werd het op sommige momenten nog spannend voor het doel van Walter Benitez.

In blessuretijd leek Yorbe Vertessen de wedstrijd te kunnen gaan beslissen, maar de rappe aanvaller werd door doelman Scherpen onderuit gehaald. De doelman moest daardoor vlak voor het einde van de wedstrijd met een rode kaart naar de kant. In het restant van de wedstrijd kwam de voorsprong niet meer in gevaar.

PSV - Vitesse 1-0

1-0 Guus Til (48')

Opstelling PSV: Benitez; Teze, Branthwaite, Obispo, Mwene (Mauro jr. 73'); Sangaré, Til, Gutiérrez; Simons (Vertessen 88'), De Jong (Bakayoko 32'), El Ghazi