PSV wil capaciteit stadion vergroten: "Voor 2030 serieuze stappen"

Het Philips Stadion
Het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Het Philips Stadion scoorde dit seizoen een 8,3 in de stadiontest van Voetbal International. Het hoogste cijfer van alle Eredivisieclubs. 

Stadion-directeur Sjors van den Boogaart nam de prijs met trots in ontvangst en vertelt aan VI over de grootste plannen die het stadion heeft. Zo bleek uit een onderzoek dat er op termijn tienduizend extra stoeltjes bij kunnen in het Philips Stadion. "Daar is het aantal van 45 duizend uitgekomen. Met de stad en het college onderzoeken we nu hoe we dat gaan invullen. Wat kan en wat is er rondom het stadion mogelijk? Dat zijn we nu aan het uitwerken", legt hij uit.

Die tienduizend is ongeveer het aantal op de wachtlijst voor een seizoenkaart voor PSV, maar die fans zullen nog even moeten wachten. "We zijn wel een aantal jaren bezig om dit goed voor te bereiden. We liggen met ons stadion niet in een weiland waar verder niemand iets mee te maken heeft. We zitten ingebouwd in de stad, dus alle partijen moeten meepraten", aldus Van den Boogaart. "We willen iedereen meenemen in de planvorming zodat we niet vastlopen als we allerlei vergunningen aanvragen. We hopen dat we voor 2030 serieuze stappen hebben genomen."

Lees meer:
0 reacties