"PSV was niet top level tegen NEC, maar de supporters waren dat wel"

Cody Gakpo tekent het 'contract' van de supporters
Cody Gakpo tekent het 'contract' van de supporters Foto: © Pro Shots

Rik Elfrink kan wel waardering opbrengen voor de actie van de supporters die Cody Gakpo een groot 'contract' lieten tekenen. De Eindhovenaar lijkt voor een vertrek te staan, maar ook een extra seizoen bij PSV behoort nog tot de mogelijkheden.

"PSV was niet helemaal top level vandaag, maar de supporters waren dat wel", zegt Elfrink voor de camera van het Eindhovens Dagblad. "Het was een hele leuke actie. Dat hebben ze top gedaan. Ik hou daar wel van, een beetje verbinding tussen het veld en de tribune zoeken. Het achterliggende verhaal is natuurlijk duidelijk. Iedereen wil heel graag dat Cody Gakpo nog een jaar aan PSV verbonden blijft."

"Ik wil de pret niet bederven, maar ik weet niet of dat heel realistisch is", vervolgt Elfrink. "Het zal ook afhangen van de biedingen die PSV voor hem krijgt. Ik denk dat PSV zeker 35 à 40 miljoen voor hem wil zien. Hij heeft nog een lang contract tot 2026 en Gakpo zal zelf ook uitstekende voorwaarden willen hebben bij zijn nieuwe club."

"Dan bedoel ik niet alleen de financiële voorwaarden, maar ook speeltijd. Hij wil uitzicht houden op het WK, dat gaf hij op de persconferentie na de wedstrijd tegen NEC ook aan. Hij zei dat hij bij zijn volgende keuze, en dat kan ook PSV zijn, gewoon speeltijd. Of dat een nieuwe club wordt, dat is afwachten", aldus de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties