"PSV was eens de club van jaloersmakende gemoedelijkheid. En nu?"

PSV-fans houden de bussen van Rangers FC tegen
PSV-fans houden de bussen van Rangers FC tegen Foto: © Peter van Oosten Twitter

Na afloop van de wedstrijd tussen PSV en Rangers ging het veelal over de fans van PSV. Willem Vissers zag afgelopen week bij meerdere clubs 'misselijkmakend gedrag' van supporters.

"Woensdag bij PSV geweest, eens de club van jaloersmakende gemoedelijkheid. En nu?", begint Vissers in de Volkskrant. "In de nacht vuurwerk afsteken, om tegenstanders uit de slaap te houden. Wat een niveau. Trainer Giovanni van Bronckhorst van tegenstander Rangers, de beschaving zelve, reageerde ontredderd, vanwege belaging van de spelersbus. Vuurwerk. Geram op de bus."

"Kijkt u eens naar tv, hoe mannen, vaak mannen met pils, in tal van stadions schelden op een tegenstander die gewoon een bal inwerpt", vervolgt Vissers. "Een dag later, bij FC Twente, zorgde alleen al de muziek voor totale opgefoktheid in delen van het stadion. Italiaanse supporters van Fiorentina gooiden van boven vuurwerk tussen families, tot woede van het thuispubliek."

"Dat vreselijke biergooien overal, de mode sinds corona", aldus de journalist, die wel een oplossing heeft. "Stop desnoods met tappen. De combinatie van drank en drugs is blijkbaar te veel voor menig supporter. Zondag, bij FC Utrecht - Ajax, waren er racistische spreekkoren richting Ajacied Brian Brobbey, en volgens fotografen in de buurt was het veel erger dan we dachten, al zegt die lieve Brobbey dat het hem niet uitmaakt, door het pantser dat hij zich heeft aangemeten. Het moet ons wel iets uitmaken met zijn allen."

Vissers is klaar met het gedrag van sommige fans. "We moeten niet willen dat voortdurend vuurwerk afgaat in stadions, zelfs in georganiseerde vorm voor de aftrap. Wie verzint het? Laat het over zijn met dat gegooi met bier, en met pis, omdat ze van al dat gezuip geen puf meer hebben om naar de wc te gaan", meent Vissers, die voor optreden tegen de normvervaging is. "De huidige uitwassen zijn niet te harden."

Cody Gakpo juicht na zijn doelpunt tegen Polen

Nederland wint voor 50 (!) keer je inzet

Interlands! Het Nederlands elftal speelt zondagavond de Nations League-wedstrijd tegen België. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van Oranje. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand