PSV Vrouwen ziet doelvrouw vertrekken: "Voor mij een goede stap"

Femke Bastiaen bij PSV
Femke Bastiaen bij PSV Foto: © BSR Agency

PSV Vrouwen neemt na dit seizoen afscheid van Femke Bastiaen. De 23-jarige doelvrouw maakt de overstap naar FC Utrecht Vrouwen, waar ze een contract voor twee seizoenen tekent.

Bastiaen streek in 2021 neer in Eindhoven. Daar moest ze het vooral doen met een rol als reservekeepster. In april vorig jaar maakte de Belgische goalie haar debuut in de Azerion Vrouwen Eredivisie. "Ik vind het heel fijn om getekend te hebben bij FC Utrecht", reageert Bastiaen op haar overstap. "Dit is voor mij een goede stap, naar een club waar ik mij verder kan ontwikkelen. Ik heb er heel veel zin in en hoop prijzen te pakken met FC Utrecht.”

De doelvrouw heeft een goed gevoel overgehouden aan haar eerste kennismaking met de club: "Ik voelde mij hier gelijk thuis. Voor mij is het heel belangrijk om mij gelijk goed te voelen. Bij FC Utrecht voelde het vanaf het eerste moment al een beetje als familie. Daar hecht ik heel veel waarde aan", aldus Bastiaen.

"Femke is een aanvallende keepster van internationale allure", zo geeft Koos van Tamelen, ad interim manager vrouwenvoetbal, aan. "Ze keept met lef en passie en is daarnaast ook goed in de coaching. We zijn er erg blij mee dat we haar aan onze selectie hebben kunnen toevoegen."

Lees meer:
0 reacties