PSV Vrouwen strikt aanvoerster van concurrent: "Dat zegt alles"

Renate Jansen met de kampioensschaal
Renate Jansen met de kampioensschaal Foto: © Pro Shots

PSV Vrouwen heeft de selectie versterkt met Renate Jansen. De 33-jarige aanvalster komt transfervrij over van FC Twente Vrouwen. Na negen jaar koos Jansen voor een vertrek uit Enschede, om nu dus haar carrière te vervolgen in Eindhoven.

Jansen speelde eerder jarenlang bij ADO Den Haag Vrouwen en koos daarna voor de stap naar FC Twente Vrouwen. Met de Tukkers won ze vier landstitels, drie Eredivisie Cups, tweemaal de Super Cup en één TOTO KNVB Beker. Jansen hoopte op een buitenlands avontuur, maar kiest nu voor PSV Vrouwen. "Ik moest er wel even over nadenken, want je wilt je carrière mooi afsluiten en ik had eigenlijk bedacht dat ik dat het beste in het buitenland kon doen", legt de ervaren aanvalster uit via de officiële kanalen van PSV.

"Dat ik nu toch hier zit, zegt eigenlijk alles. PSV is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Nu is het de volgende stap om kampioen te worden. Die uitdaging spreekt mij enorm aan. Daarom heb ik voor PSV gekozen", aldus Jansen, die tot medio 2026 heeft getekend in Eindhoven.

Lees meer:
0 reacties