PSV Vrouwen knokt zich naar zege tegen FC Utrecht maar verliest Smits

PSV juicht na een doelpunt
PSV juicht na een doelpunt Foto: © Pro Shots

PSV Vrouwen heeft zondag de vierde overwinning op rij geboekt. De Eindhovense ploeg won zondag op bezoek bij FC Utrecht Vrouwen met 2-0.

Op Sportcomplex Zoudenbalch was PSV Vrouwen de betere partij, al drukte de ploeg van coach Roeland ten Berge dat niet uit in doelpunten. Pas na een klein halfuur spelen werd de ban gebroken. Een fraaie bal van Nina Nijstad belandde bij Zera Hulswit, die vervolgens Chimera Ripa vond.

De 22-jarige aanvallende middenveldster zette de 0-2 op het scorebord. Vlak voor rust kreeg PSV Vrouwen een flinke domper te verwerken. Topscorer Joëlle Smits verliet het veld zichtbaar aangedaan na het oplopen van een blessure. Het is momenteel nog onbekend om wat voor blessure het gaat.

FC Utrecht Vrouwen leek in de tweede helft op gelijke hoogte te komen, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Maxime Snellenberg zorgde in de 65e minuut voor de beslissing namens PSV Vrouwen. De jonge aanvalster maakte de 0-2 en zorgde er zo voor dat de drie punten richting Eindhoven gingen.

Scoreverloop:
24' 0-1
Chimera Ripa
65' 0-2 Maxime Snellenberg

Opstelling FC Utrecht Vrouwen: Copier, Visscher (62 Groenendijk), Van Schoonhoven, Van der Zanden, Van der Most, Paliama (83' De Jong), Munsterman, Roosjen (62' Kruize), Bakker, De Keijzer, Cobussen (65' Van Straten)

Opstelling PSV Vrouwen: Pondes, Thrige, Hendriks, Buurman, Bross, Ripa, Worm (78' Giesen), Nijstad, Hulswit (87' Strik), Smits (41' Thomas), Snellenberg (78' Stoit)

Lees meer:
0 reacties