PSV Vrouwen breekt contract van captain open: "Een steunpilaar"

PSV-captain Gwyneth Hendriks
PSV-captain Gwyneth Hendriks Foto: © BSR Agency

PSV Vrouwen kan ook de komende jaren beschikken over Gwyneth Hendriks. De captain heeft haar contract in Eindhoven met drie jaar verlengd, tot medio 2028.

Hendriks maakte in de zomer van 2022 de overstap van ADO Den Haag Vrouwen naar PSV Vrouwen. In een mum van tijd groeide ze uit tot aanvoerder en basiskracht. De jeugdinternational van Oranje speelde tot dusver 42 wedstrijden namens de Eindhovenaren, waarvan 28 als aanvoerder.

De contractverlenging van Hendriks is een belangrijke stap voor PSV Vrouwen, zo geeft technisch manager Maud Roetgering aan. "Sinds haar komst heeft ze zich fantastisch ontwikkeld. We zijn heel erg trots en blij dat Gwyneth bijtekent", zegt Roetgering op de clubwebsite. "Zowel op als naast het veld is ze een steunpilaar binnen het team. Daarnaast vervult ze een belangrijke rol binnen onze toekomstvisie, wat deze verlenging des te belangrijker maakt."

"Ik ben trots dat ik bij zo’n mooie club zo’n lang contract mag tekenen. Daar spreekt vertrouwen uit en ik hoop dat ik dat de komende jaren kan belonen", reageert de verdedigster. "We zijn voetballend vooruit gegaan en laten zien dat we meekunnen met de top van Nederland. Ik geloof erin dat we prijzen zullen pakken."

Lees meer:
0 reacties