PSV verrast: "Had ik aan het begin van het seizoen niet gedacht"

PSV-spelers vallen elkaar in de armen na een doelpunt
PSV-spelers vallen elkaar in de armen na een doelpunt Foto: © Pro Shots

Leonne Stentler denkt dat er in mei gefeest kan worden in Eindhoven. Ze verwacht dat PSV de koploper blijft in de Eredivisie.

"Ik denk van wel, ondanks dat Ajax de sterkste selectie heeft. Dit heeft te maken met de maand januari, die gelijk cruciaal wordt. Ajax speelt de eerste wedstrijd na de winterstop in en tegen Utrecht en een week later in Eindhoven tegen PSV. Deze wedstrijden worden gespeeld in een periode waarin topscorer Sébastien Haller ontbreekt vanwege de Afrika Cup", aldus Stentler.

"Ook vond ik Ajax vlak voor de winterstop soms een wat wankele indruk maken. Ook fysiek", vervolgt de analist bij de NOS. Waar Ajax Haller moet missen, moeten ze het in Eindhoven ook doen zonder sterkhouder Ibrahim Sangaré. Desondanks denkt Stentler dat de ploeg van Roger Schmidt dat tijdelijke verlies makkelijker op kan vangen.

"PSV heeft juist laten zien makkelijk met blessures om te kunnen gaan. Dat had ik aan het begin van het seizoen niet gedacht. Ritsu Doan en Yorbe Vertessen werden bijvoorbeeld moeiteloos ingepast en maakten indruk. PSV zit in de flow, terwijl Ajax het in een belangrijke periode zeer lastig gaat krijgen", besluit Stentler.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand