PSV verbiedt 'bedelborden' op de tribune: "Leverde klachten op"

Een PSV-supporter met een bedelbordje
Een PSV-supporter met een bedelbordje Foto: © Pro Shots

PSV-supporters mogen niet meer met borden en spandoeken bedelen om de shirts van voetballers. Eerder nam Ajax dat besluit al en nu volgen dus de Eindhovenaren.

"We snappen dat kinderen hunkeren naar een shirt en waarderen de creativiteit, maar we hebben geconstateerd dat het voor situaties zorgt die niet wenselijk zijn", zegt Sjors van den Boogaart, directeur van het Philips-stadion tegenover De Telegraaf.

Omdat de supporters met steeds grotere aantallen probeerden een shirt te bemachtigen wordt er nu ingegrepen. "We zagen steeds meer kinderen zich op bepaalde plaatsen verzamelen en dat zorgde voor problemen met de doorstroming na het laatste fluitsignaal. Daarnaast nam men steeds eerder een strategische positie in en dat leverde weer klachten op van mensen wiens zicht op het veld beperkt werd."

Overigens kunnen spelers nog altijd kans maken op een shirt. De zelfgemaakte borden en spandoeken kunnen ingeleverd worden bij de stewards in het stadion. Na elke wedstrijd wordt een thuisshirt van een speler weggegeven aan de fan met de mooiste creatie.

Xavi Simons scoort

PSV wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

PSV speelt dinsdagavond in de voorronde van de Champions League bij Rangers. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van PSV. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand