PSV veerkrachtig: "We herpakten ons, bleven ons spel spelen"

Ruud van Nistelrooij tijdens de Johan Cruijff Schaal
Ruud van Nistelrooij tijdens de Johan Cruijff Schaal Foto: © Pro Shots

Het is niet zo dat trainer Ruud van Nistelrooij zaterdagavond in de polonaise door de Johan Cruijff Arena liep, maar de oefenmeester van PSV kon de blijdschap na de overwinning op Ajax moeilijk verhullen.

"Ik had niet het gevoel dat we in de eerste dertig minuten overlopen werden”, zei Van Nistelrooij in Het Eindhovens Dagblad. "Na de eerste goal kregen we het wel even moeilijk en kwam er een overwicht van Ajax. Ik vond tot de goal dat wij niet per se minder waren en dat we eerder op hun helft waren.” Na de achterstand ontstond er ook geen paniek. "We herpakten ons, bleven ons spel spelen", zo legt de trainer uit. "Door bij ons plan te blijven, kwamen we op links door. We vonden daar de vrije mensen en de voorzetten kwamen met een goede bezetting voor de goal. Zo kwamen we terug in de wedstrijd.”

De oefenmeester zag daarbij een belangrijke rol weggelegd voor doelman Benitez. "Het eerste moment in de wedstrijd kapt hij al iemand uit. De manier waarop hij dat doet, geeft veel rust aan een ploeg. Ik vond wel dat hij bij de derde goal niet goed zat. Daar nam hij ook verantwoordelijkheid voor en hij gaf het meteen na afloop aan. Ik zag niet allemaal sippe gezichten in de kleedkamer, integendeel. Zo'n wedstrijd winnen, uit met vijf goals, dat is een fantastische prestatie. Dat doet goed, maar we weten ook dat we zondag weer doorgaan en dat het dinsdag en volgende week dinsdag tegen AS Monaco erop of eronder is. Vandaag genieten we even.”

De wedstrijd levert voor Van Nistelrooij ook direct verbeterpunten op."Vijf goals maken is geweldig, maar er drie tegenkrijgen is te veel. De eerste goal maakt Steven Bergwijn mooi af, daar klap je voor. De tweede en derde vind ik fouten van onze kant. Daarin zijn Ibrahim en Walter degenen die dat meteen erkennen.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand