PSV vanavond al kampioen van Nederland? Dit zijn alle scenario's

De kampioensschaal
De kampioensschaal Foto: © Pro Shots

PSV kan zich donderdagavond kronen tot landskampioen. De vraag is niet langer of PSV de landstitel pakt, maar wanneer. Het kan donderdagavond gebeuren, maar de Eindhovenaren zijn daarbij wel afhankelijk van Feyenoord.

PSV gaat zelf om 18.45 uur op bezoek bij SC Heerenveen, terwijl Feyenoord om 21.00 uur een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles speelt. De ploeg van trainer Peter Bosz moet een beter resultaat dan Feyenoord halen om de titel vandaag al te pakken. Dat is echter pas duidelijk als PSV op de weg terug naar Eindhoven is.

Scenario 1: PSV wordt officieel kampioen

PSV kan bij een overwinning of een gelijkspel tegen SC Heerenveen de kampioensschaal vanavond al binnenhalen. Feyenoord mag dan niet winnen bij Go Ahead Eagles. Als PSV wint in het Abe Lenstra Stadion is een gelijkspel van Feyenoord al genoeg voor de titel. Mocht PSV een punt pakken tegen SC Heerenveen, dan moet Feyenoord verliezen in Deventer. Bij dit eerste scenario wordt de schaal uitgereikt bij de volgende wedstrijd (op 5 mei tegen Sparta Rotterdam), meldt NU.nl.

Scenario 2: PSV wordt officieus kampioen

Als PSV en Feyenoord donderdag hetzelfde resultaat halen, dan kan PSV al een klein feestje gaan vieren. De Eindhovenaren zijn dan alleen nog op doelsaldo te achterhalen door Feyenoord, terwijl PSV er ook op dat vlak veel beter voor staat (+78 tegenover +54). PSV is dan dus officieus kampioen en heeft nog een punt of puntenverlies van Feyenoord nodig om de schaal overhandigt te krijgen.

Scenario 3: PSV moet titelfeest uitstellen

Mocht PSV punten morsen bij SC Heerenveen en Feyenoord behaalt een beter resultaat tegen Go Ahead Eagles, dan kan de platte kar nog niet van stal worden gehaald. Het gat tussen PSV en Feyenoord wordt in dat geval acht of zes punten met nog drie wedstrijden te spelen. PSV krijgt dan op zondag 5 mei thuis tegen Sparta Rotterdam een nieuwe kans om de 25ste landstitel te veroveren. Feyenoord neemt het die dag op tegen PEC Zwolle.

Lees meer:
0 reacties