PSV uitgeschakeld in Europa League na nederlaag; Madueke valt uit

Mikel Oyarzabal en Ibrahim Sangaré
Mikel Oyarzabal en Ibrahim Sangaré Foto: © Pro Shots

PSV heeft zich donderdagavond niet weten te plaatsen voor de knock-outfase van de UEFA Europa League. De Eindhovenaren verloren in Baskenland met 3-0 van Real Sociedad en eindigen als derde in de groep.

In de zestiende minuut kreeg Real Sociedad een levensgrote kans. Isak stormde alleen op Drommel af, maar de doelman bleef goed naar de bal kijken en hield de oud-spits van Willem II van scoren af. In de 41ste minuut kwamen de Basken alsnog op een 1-0 voorsprong. Een schot van Januzaj werd door Mwene met zijn arm gekeerd. Oyarzabal schoof de bal beheerst in de linkerhoek.

In de 62ste minuut kwam Real Sociedad op 2-0. Gutiérrez stond te slapen en leverde de bal zomaar in bij Oyarzabal, die profiteerde en zijn tweede goal van de avond maakte. In de 67ste minuut kreeg PSV nog een tegenslag te verwerken. Madueke ging er vijf minuten na zijn invalbeurt al bij zitten en maakte het wisselgebraar. De Engelse aanvaller verliet geblesseerd het veld.

In de 75ste minuut kregen de Eindhovenaren ook nog een rode kaart. Sangaré raakte een tegenstander heel licht in het gezicht en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. In het restant van het duel werd er nog één gescoord door Real Sociedad. Sørloth bracht de eindstand op 3-0 en dat betekent dat PSV is uitgeschakeld in de UEFA Europa League en nu verder moet in de UEFA Conference League.

Opstelling PSV: Drommel; Mwene (68'Teze), Ramalho, Boscagli, Mauro Júnior (86' Max); Sangaré, Gutiérrez, Götze; Doan (62' Madueke, 68' Vertessen), Gakpo (62' Vinicius) en Bruma.