Samenvatting: PSV uitgeschakeld in Conference League na verlies

PSV heeft zich niet weten te plaatsen voor de halve finale van de UEFA Conference League. In het eigen Philips Stadion verloor de ploeg van trainer Roger Schmidt met 1-2 van Leicester City.

In de 26ste minuut kwamen de Eindhovenaren nog op voorsprong. Na balverlies van Leicester City wist Gotze de bal bij Zahavi te brengen en de spits schoot raak uit een lastige hoek. Ook in de tweede helft kreeg PSV kansen. Gakpo en Veerman probeerden het van afstand, maar de 2-0 kwam maar niet op het scorebord.

In de 77ste minuut maakte Leicester City de gelijkmaker. Maddison was de doelpuntenmaker. Leicester kwam goed door over de zijkant en de bal werd teruggelegd op Maddiosn, die klinisch afwerkte. In de 87ste minuut kwam Leicester zelfs op voorsprong. Na een goede actie van Maddison kon Lookman uithalen. Dat schot kon Mvogo nog stoppen, maar de rebound van Pereira was de keeper te machtig. In het restant van het duel werd niet meer gescoord en dus ligt PSV uit de Conference League.

Opstelling PSV: Mvogo; Mauro, Teze, Ramalho, Max (74. Oppegard); Sangaré, Guti (90. Bruma), Götze; Veerman (82. Doan), Zahavi (82. Vinícius), Gakpo