PSV troeft Feyenoord af: "Het is bij Guus niet all about the money"

Guus Til
Guus Til Foto: © Orange Pictures

Bij Spartak Moskou belandde hij op een zijspoor, maar het afgelopen seizoen was Guus Til belangrijk voor de (Europese) successen van Feyenoord. De middenvelder lijkt echter hard op weg naar PSV.

De middenvelder is serieus in beeld bij PSV, maar kon ook vertrekken naar het FC Antwerp van trainer Mark van Bommel en technisch directeur Marc Overmars. In België kon Til misschien wel vier keer zoveel verdienen, maar zijn begeleiders wisten wel beter. "Die wisten nog hoe Til een geweldig bod van Glasgow Rangers opzij schoof. Het is bij Guus Til niet all bout the money", schrijft Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in Voetbal International.

Feyenoord trainer Arne Slot hoopte dat Til maandag zou aansluiten voor het trainingskamp van Feyenoord. "Slot wist toen nog niet dat Guus Til die dag een telefoontje kreeg van Ruud van Nistelrooij, de nieuwe trainer van PSV. Dat had de nieuwe algemeen directeur in Eindhoven, Marcel Brands, snel geregeld. Tussen de bedachtzame oud-topspits en de Amsterdammer was er meteen een klik."

"Van Nistelrooij had geen geld nodig Til te overtuigen, maar twee woorden: 'Champions League'. Het waren de sportieve plannen die Til enthousiast maakten. Intussen had hij ook de uitslag van zijn oude club meegekregen, 0-7 tegen FC Kopenhagen. Niet dat dát een rol speelde, wel de onzekerheid bij Feyenoord."

"Guus Til zong vorig seizoen na weer een succesvolle avond Europees voetbal hartstochtelijk het clublied mee van Feyenoord. Nu gaat hij naar PSV. Zo gaat dat in voetbal. Insiders rond de middenvelder bezweren het zingen niet was gespeeld en dat zijn hart nog steeds klopt voor Feyenoord, maar dat dit keer zijn verstand ook een woordje meesprak. Vandaag gaat hij dat Arne Slot uitleggen", aldus Krabbendam.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand