PSV treft BATE Borisov in play-offs Champions League

PSV treft BATE Borisov in de play-offs van de Champions League. De landskampioen van Wit-Rusland speelde dinsdagavond met 1-1 gelijk tegen Qarabag uit Azerbeidzjan, maar door de 0-1 winst van vorige week was dat genoeg om door te gaan naar de play-offs.

Voorafgaand aan het thuisduel met Qarabag was het uitgangspunt van BATE Borisov dus al goed door de 0-1 zege van vorige week door een goal van Stanislav Dragun. In de return tegen Qarabag leek er in eerste instantie ook geen vuiltje aan de lucht, want na twintig minuten scoorde Mirko Ivanic na een snelle counter de 1-0.

Tien minuten na de rust scoorde Qarabag wel de gelijkmaker via de Spanjaard Michel. Die goal was ook terecht, want Qarabag had een overwicht. Nadat Innocent Emeghara zijn tweede geel kreeg in de 77ste minuut kon Qarabag echter geen echte vuist meer maken.

PSV treft hierdoor BATE Borisov in de play-offs van de Champions League. Als PSV het tweeluik wint, dan plaatst het zich voor de groepsfase van het miljoenenbal. Op dinsdag 21 augustus speelt PSV eerst in Borisov en op woensdag 29 augustus is de return in het Philips Stadion.