PSV-trainer Bosz kan zaterdag in voetsporen treden van Louis van Gaal

Peter Bosz voor de wedstrijd tegen RC Lens
Peter Bosz voor de wedstrijd tegen RC Lens Foto: © Pro Shots

FC Twente en PSV nemen het dit weekend tegen elkaar op in Enschede. Peter Bosz treedt bij een zege van de Eindhovenaren in de voetsporen van Louis van Gaal.

Een overwinning op FC Twente betekent competitie-overwinning nummer vijftien op rij voor Bosz. Dat lukte Van Gaal ook, met Ajax in 1995. Bosz heeft op dit moment een reeks van veertien gewonnen Eredivisieduels op rij. Twee daarvan waren in zijn periode bij Ajax en twaalf dit seizoen met PSV.

Bosz staat nu nog op gelijke hoogte met voormalig Ajax-trainers Martin Jol en Frank de Boer, die ook een zegereeks van veertien wedstrijd wisten neer te zetten. De langste zegereeks in de Eredivisie staat op naam van voormalig PSV-trainer Guus Hiddink. In de seizoenen 1986-1987 en 1987-1988 won hij 22 competitiewedstrijden op rij met de Eindhovenaren.

FC Twente is ongeslagen in de laatste negen thuiswedstrijden tegen clubs uit de traditionele topdrie. Het lukte de Tukkers nog nooit om tien duels op rij ongeslagen te blijven tegen Ajax, PSV en Feyenoord.

Lees meer:
0 reacties