PSV-target Wijnaldum blonk uit: "Hij heeft me aangenaam verrast"

Georginio Wijnaldum tegen Italië
Georginio Wijnaldum tegen Italië Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal is er ook zondagmiddag niet in geslaagd om hun wedstrijd in de Nations League te winnen. Oranje ging met 2-3 onderuit tegen Italië, wat veel internationals een onvoldoende opleverde. Oud-PSV'er Georginio Wijnaldum viel echter, volgens oud-international en rapporteur Jan Peters, wél goed in.

"Wijnaldum viel goed in en straalde de hele tweede helft klasse uit", schrijft Peters in De Telegraaf. "Hij had diepgang, was gevaarlijk in en rond het zestienmetergebied en hij heeft me aangenaam verrast. Hij is op de weg terug en bewijst dat hij nog steeds een goede speler is. In de afgelopen twee seizoenen heeft hij, natuurlijk mede door zijn beenbreuk, weinig gespeeld. Hij kwam nu in een elftal dat niet draaide, maar bewees dat hij zijn waarde zeker nog heeft voor Oranje."

Een andere voormalig PSV'er kreeg echter wel een onvoldoende. Denzel Dumfries scoorde een 5. "Dit was niet een van zijn beste interlands en dat is zacht uitgedrukt. De hele rechterkant van Oranje draaide niet. De samenwerking met Donyell Malen was er niet en voor het probleem van de steeds opkomende Dimarco hadden ze samen geen oplossing. Dumfries kwam nog wel een paar keer mee naar voren, maar dan was de voorzet of het vervolg ook niet goed", aldus Peters.

Lees meer:
0 reacties