PSV-target blinkt uit: "Voor speler en club de moeite waard"

Miles Robinson namens Atlanta United
Miles Robinson namens Atlanta United Foto: © Pro Shots

PSV is op zoek naar versterkingen en de Amerikaan Miles Robinson staat hoog op het lijstje. Het contract van de verdediger loopt in januari af en dan hopen de Eindhovenaren hem transfervrij op te pikken.

Sam Planting van Voetbal International zou Robinson een goede toevoeging voor PSV vinden. "Miles Robinson is snel. Erg snel voor een centrumverdediger, zelfs. Hierdoor is de Amerikaan eigenlijk op zijn best waar het merendeel van de de centrale verdedigers juist op hun kwetsbaarst zijn. Met grote ruimtes in zijn rug kan Robinson zich onderscheiden met zijn enorme topsnelheid."

De 26-jarige voetballer blinkt uit in meerdere aspecten op het veld. "Het is niet alleen zijn hoge topsnelheid die Robinson tot een imposante atleet maakt", meent Planting. "Zo is de Amerikaan vanwege zijn flinke sprongkracht ook een bovengemiddeld goede verdediger in luchtduels. Ook hoeft hij qua fysieke kracht in het bovenlichaam zelden onder te doen in directe duels met bonkige targetman-types."

Volgens Planting heeft PSV te maken met een buitenkansje. "Robinson en PSV lijken elkaar op een handig kruispunt te treffen. De ploeg van Bosz kan er nog altijd een defensief sterke optie bij gebruiken op de plek rechts naast Boscagli in het verdedigingshart. Dit terwijl Robinson toe lijkt aan een stap hoger dan de MLS, het liefst bij een ploeg waar hij met grote ruimtes in de rug komt te spelen. Een transfervrije deal in januari lijkt zowel voor speler als club dus de moeite waard."

Lees meer:
0 reacties