PSV-talent schept verwachtingen: "Lijkt sprekend op Frenkie de Jong"

Een balende Frenkie de Jong
Een balende Frenkie de Jong Foto: © Pro Shots

PSV is momenteel op trainingskamp in Spanje, waar de eerste selectie zich voorbereidt op de tweede seizoenshelft. Ook heeft trainer Peter Bosz een aantal talenten meegenomen, die zich in Estepona mogen laten zien wat ze waard zijn.

"Want dat is de insteek natuurlijk: Een eerste test voor talent, in de zon en nog in de relatieve luwte", schrijft Wijffels in het Algemeen Dagblad. "Ajax en Feyenoord benutten dat podium in januari al sinds jaar en dag. PSV verlegde zo’n tien jaar geleden bewust zijn koers. Toenmalig technisch directeur Marcel Brands koos voor fors investeren in de jeugdopleiding en inmiddels betaalt dat zich zienderogen uit."

"Sinds 2018 is er elk jaar wel een groot PSV-talent dat op winterstage ontluikt bij het eerste elftal en in de maanden daarna de Eredivisie verrijkt", gaat de journalist verder. "In januari 2018 maakte Cody Gakpo zijn entree op trainingskamp in Amerika. Net als Donyell Malen. In 2019 gold dat voor Mohamed Ihattaren, het jaar erop voor Noni Madueke."

Ook nu ziet Wijffels weer een pareltje in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren. "Nu is Tygo Land een speler van wie ze in Eindhoven veel verwachten. Deze middenvelder van 17 jaar lijkt in zijn spel als twee druppels water op Frenkie de Jong", aldus Wijffels.

Lees meer:
0 reacties