PSV-talent neemt geen genoegen met doelpunten: "Meer uithalen"

Jason van Duiven
Jason van Duiven Foto: © Orange Pictures

Jason van Duiven is een van de grootste talenten van PSV. De 18-jarige voetballer komt steeds dichterbij het eerste elftal, maar moet voorlopig nog genoegen nemen in de jeugdselecties. Daar doet hij het behoorlijk verdienstelijk.

Vorige week scoorde Van Duiven voor Jong PSV tweemaal tegen SC Cambuur (3-4 winst) en in de UEFA Youth League was hij al trefzeker tegen het Spaanse Sevilla (1-1). "Je leert er veel van om op deze leeftijd al te schakelen tussen deze niveaus. Cambuur is een topploeg in de competitie waarin ik actief ben en doordeweeks mag je tegen de beste talenten van grote clubs uit Europa spelen", zegt de aanvaller tegenover het Eindhovens Dagblad.

Ondanks zijn persoonlijke prestaties blijft het talent kritisch. "Maar uiteindelijk wil ik ook winnen en dat hebben we tegen Sevilla niet gedaan." Van Duiven is dus teleurgesteld, maar hij moet zijn focus al snel op de volgende tegenstander leggen. "Je mag niet gelijkspelen als je zo speelt, vind ik. Natuurlijk ben ik trots dat we de wedstrijd lang domineren, maar we moeten er meer uithalen. Dat moet ik ook mezelf aanrekenen. Ik had een grote kans, maar ik schoot net naast. Met mijn kwaliteiten vind ik dat zo’n bal erin moet. Tegen MVV wil ik er weer staan."

Lees meer:
0 reacties