PSV-talent ambitieus: "Doel is om snel naar het eerste team te gaan"

Jesper Uneken en Emir Bars vieren een treffer in de Youth League
Jesper Uneken en Emir Bars vieren een treffer in de Youth League Foto: © Orange Pictures

Emir Bars (18) speelt dit seizoen zijn wedstrijden voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Eerder deze maand ging hij echter met het eerste elftal op trainingskamp in Spanje.

"Een geweldige ervaring natuurlijk", begint Bars in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Als je kijkt hoe deze spelers voor hun vak leven en proberen om elke dag beter te worden, daar kun je als jonge speler ongelooflijk veel van leren. Zelf ben ik ook volle bak bezig om mezelf te ontwikkelen en zou ik nog graag meer wedstrijdminuten spelen bij Jong PSV. Voor spelers van mijn leeftijd is het een prachtige competitie, de Keuken Kampioen Divisie."

"Ik ben nu tot tien of elf wedstrijden gekomen en dat had best wat meer mogen zijn, maar ik ben wel heel tevreden hier", vervolgt Bars, die al elf jaar actief is bij PSV. "Als je na zo'n lange periode mee mag doen met het eerste team, ben je ontzettend trots. Aan de bal gaat het daar nog zoveel sneller en de spelers hebben veel meer ervaring dan bij de beloften. Het is een, twee keer raken bij de training en je moet als jonge speler ineens heel veel verwerken. Daarna ga je terug naar Jong PSV en wordt veel van je verwacht. Dat is ook goed, maar kan weleens lastig zijn."

De jonge aanvaller heeft dan ook genoeg ambitie. "Het doel is om zo snel mogelijk naar het eerste team te gaan. Elke speler in de opleiding wil dat graag en zeker als je hier uit de buurt komt, weet je wat PSV voor de supporters betekent. We trainen veel op kracht en in het fysieke gedeelte kan ik nog behoorlijk groeien. Mijn uithoudingsvermogen en het spelen van duels zijn dingen die ik graag wil verbeteren", besluit Bars.

Lees meer:
0 reacties