PSV-supporter op elftalfoto: "Ik stond er gewoon in als mezelf"

Het Philips Stadion
Het Philips Stadion Foto: © BSR Agency

Erol Aksoy uit Eindhoven kwam in 2001 op de elftalfoto van PSV terecht. Hij moest een absente speler van PSV vervangen. Later zou zijn hoofd vervangen worden door dat van de Braziliaanse Claudio via photoshop. Maar dát werd door PSV vergeten.

"Ik werkte destijds bij de personeelswinkel van Philips in het stadion en zodoende was ik in contact gekomen met een manager van PSV. Die vroeg me op een dag voor de selectiefoto omdat de Braziliaan Claudio verhinderd was. Ik had volgens de manager een beetje hetzelfde postuur en later zou mijn gezicht dan met Photoshop vervangen worden door dat van Claudio. En daar ging het mis...", begint hij bij het Eindhovens Dagblad.

Aksoy ging met liefde op de foto. "Voor een echte fan was het natuurlijk een mooi avontuur. In een bus samen met Phoxy gingen we naar Landgoed De Rosep in Oisterwijk waar de foto’s gemaakt zouden worden. Daar kreeg ik een tenue en daarin ben ik toen gewoon bij de rest van de spelers gaan staan. Tussen spelers als Kezman, Van Nistelrooy en Waterreus. Ze hadden geloof ik niet eens in de gaten dat ik er bij stond, maar ik had een prachtige middag tussen mijn helden."

Later kwam hij er pas achter dat de club vergeten was zijn hoofd te vervangen. "Op Utrecht Centraal bladerde ik door de seizoensgids van VI en wat bleek, ik stond er gewoon in als mezelf. Ze waren vergeten mijn hoofd door dat van Claudio te vervangen. Later stond ik zelfs op de Paniniplaatjes en een Eindhovense winkel verkocht mokken en kussens met dezelfde foto. Eigenlijk had ik toen alles moeten kopen."

Zo nu en dan ziet hij de foto weer. "Laatst dus in die documentaire op Fox en ook de VI had recent een verhaal over het elftal van dat jaar. Het is ook een goed verhaal op feestjes. Dan vertel ik dat ik bij PSV heb gevoetbald. Als ik dan de foto uit de VI laat zien, geloven ze het ook nog. Maar de realiteit is dat ik helemaal niet kan voetballen. Geen talent, maar dit pakken ze me niet meer af."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
10/08
PSV
21:00
RKC Waalwijk
zo
18/08
Heracles Almelo
12:15
PSV
za
24/08
Almere City
20:00
PSV
zo
1/09
PSV
16:45
Go Ahead Eagles
za
14/09
PSV
21:00
NEC
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 NAC Breda 0 0 0
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
Bekijk de hele stand