PSV-supporter (35) zwaargewond na rellen: "Buiten levensgevaar"

Supporters van PSV in het Signal Iduna Park
Supporters van PSV in het Signal Iduna Park Foto: © Pro Shots

PSV vloog woensdagavond in Dortmund uit de Champions League. De Eindhovenaren werden in het Signal Iduna Park gesteund door een vol uitvak, al heeft één supporter de wedstrijd niet kunnen bijwonen.

Het Duitse BILD meldt namelijk dat een 35-jarige PSV-supporter moest vechten voor zijn leven in een Duits ziekenhuis. Rond 19.50 uur zouden groepen supporters van PSV en Borussia Dortmund slaags zijn geraakt ter hoogte van de Hohe Strasse, op weg naar het Signal Iduna Park.

Het Duitse medium spreekt van een 'afschuwelijk geweldsdelict' en dat er werd gevreesd voor het leven van de PSV-supporter. In het ziekenhuis is hij echter gestabiliseerd. "Tot nu toe gaan we er niet vanuit dat er wapens zijn gebruikt. De verwondingen zijn vermoedelijk veroorzaakt door fysiek geweld", aldus een woordvoerder van de politie.

Update:

De 35-jarige PSV-fan die ter hoogte van de Hohe Strasse in elkaar werd geslagen is zwaargewond geraakt, maar hoeft niet te vechten voor zijn leven. "De Duitse krant Bild schreef aanvankelijk op basis van de politie dat hij in levensgevaar zou zijn, maar daar blijkt geen sprake van", schrijft Sebastiaan Quekel in het Algemeen Dagblad.

"Een woordvoerster van PSV meldt op basis van eerste informatie dat de betreffende supporter zich in het ziekenhuis heeft moeten laten behandelen en donderdag weer naar huis hoopt te kunnen", aldus Quekel. Naast de zwaargewonde fan raakten ook twee supporters gewond door vuurwerk tijdens de wandeling van de Oude Markt naar het stadion. Zij moesten door aan hun verwondingen worden behandeld.

Lees meer:
0 reacties