PSV succesvol: "Had ook met John de Jong uitgevoerd kunnen worden"

John de Jong
John de Jong Foto: © BSR Agency

PSV maakt zondagmiddag een einde aan een succesvol seizoen. De club werd op 5 mei landskampioen en het succes wordt door vele supporters toegeschreven aan algemeen directeur Marcel Brands, technisch directeur Earnest Stewart en hoofdtrainer Peter Bosz.

"Om het alleen aan hem op te hangen gaat te ver, maar Marcel is wel een belangrijke zet geweest. Hij heeft niet alleen verstand van voetbal, maar kan ook rekenen", vertelt Van der Wallen in Voetbal International. "Het plan had ook met John de Jong uitgevoerd kunnen worden. Het was nou niet zo dat in ons plan stond dat per se Earnest Stewart de technische zaken moest gaan doen. Alleen: John ging weg."

"Dan is het aan de directie om een goede vervanger te vinden", vervolgt Van der Wallen, die wordt aangevuld door collega Klaas Dijkhoff. "Als de basis goed staat, is dat geen garantie voor succes. Er zijn ook voorbeelden van clubs die met een negatief eigen vermogen kampioen worden."

"Waar wij als commissarissen naar moeten kijken is: hoe vergroot je de kansen dat het succesvol is? Daarin zijn we niet afwachtend geweest. Toon Gerbrands heeft ook veel mogelijk gemaakt. Toen de kans ontstond dat Brands wellicht kon komen, is het wel nodig dat iedereen daaraan meewerkt. Daar verdient Toon ook de credits voor", aldus Dijkhoff.

Lees meer:
0 reacties