PSV staat voor dilemma; miljoenenbedrag voor geblesseerde speler?

Sergiño Dest in actie namens PSV
Sergiño Dest in actie namens PSV Foto: © BSR Agency

PSV kampt met een moeilijk vraagstuk, zo vlak voor het einde van de competitie. Moeten de Eindhovenaren miljoenen euro's betalen voor Sergino Dest, die zwaar geblesseerd is geraakt en in 2024 niet meer in actie komt.

De verdediger scheurde vorige week op de training zijn kruisband en keert mogelijk pas in 2025 terug. Tot zijn blessure was er geen twijfel dat PSV Dest over wilde nemen van FC Barcelona. De Eindhovense club zou de transferclausule van tien miljoen euro lichten. De vraag was wel of Dest zelf wilde blijven in het Philips Stadion, met het oog op zijn salaris en zijn ambities.

Volgens het Eindhovens Dagblad moeten nu alle partijen met een nieuwe uitgangspunt aan de gesprekken beginnen. Het kopen van een langdurig geblesseerde speler is ongebruikelijk, weet ook de regionale krant. Ook voor het miljoenenbedrag dat in de clausule staat.

Het zou aannemelijk zijn dat PSV-directeur Earnest Stewart de prijs omlaag wil krijgen. Dest ligt nog voor één jaar vast bij Barcelona, dat hem nu ook moeilijk aan een andere club kan verkopen. Voor PSV zou het alleen zinvol zijn om Dest aan te trekken, als daar dan wel een langdurig contract tegenover staat. De Eindhovenaren zouden pas na de winterstop weer over de verdediger kunnen beschikken.

Lees meer:
0 reacties