PSV speelt voor het eerst in jaren weer op vrijdag en dit is waarom

Olivier Boscagli viert de overwinning op FC Volendam
Olivier Boscagli viert de overwinning op FC Volendam Foto: © Pro Shots

PSV mag de 22ste speelronde van de Nederlandse Eredivisie beginnen. De Eindhovenaren spelen voor het eerst in ruim vijf jaar tijd weer eens een wedstrijd op de vrijdagavond.

Heracles Almelo is vrijdagavond de tegenstander in het Philips Stadion. De reden dat PSV weer eens op de vrijdagavond is geplaatst is natuurlijk de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund. Dinsdagavond 20 februari komt de Duitse club namelijk al op bezoek in Eindhoven.

Op deze manier heeft de KNVB geprobeerd om PSV meer rust te gunnen in aanloop naar de wedstrijd in het miljardenbal. Dit is ook de oorzaak van het feit dat de clubs die Europees spelen niet in actie hoeven te komen in de eerste ronde van de KNVB Beker. PSV en Feyenoord speelden dit seizoen zelfs al eens op een donderdagavond door de Europese wedstrijden.

De laatste keer dat PSV in actie kwam op vrijdagavond was op 7 december 2018. Destijds was Excelsior de tegenstander en de Rotterdammers werden met een 6-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Luuk de Jong en Hirving Lozano waren er destijds ook bij en eerstgenoemde was toen tweemaal trefzeker. Donyell Malen, Steven Bergwijn scoorden ook, terwijl twee keer een speler van Excelsior de bal achter de eigen doelman werkten.

Lees meer:
0 reacties