PSV-selectie hielp familie Slegers: "Toen brak er iets bij ons"

Thijs Slegers als perschef van PSV
Thijs Slegers als perschef van PSV Foto: © BSR Agency

Op 27 maart 2023 overleed Thijs Slegers na een oneerlijke strijd tegen zijn ziekte. De voormalig perschef van PSV bleef in zijn laatste weken strijden voor lotgenoten, maar ook voor zijn gezin.

"Thijs was tot het laatst bezig om ons zo goed mogelijk achter te laten", vertelt zijn weduwe Sylvia Slegers aan het Eindhovens Dagblad. "Hij wilde per se dat onze kinderen en ik hier na zijn overlijden nog zouden kunnen wonen."

In maart zaten Thijs en Sylvia aan de eettafel met Toon Gerbrands en een accountant. De voormalig directeur van PSV was daar als oud-collega, maar ook als financieel specialist. Er moest een berekening gemaakt worden over hoe het gezin verder zou kunnen, zonder het salaris van Slegers. Totdat de deurbel ging.

"Op dat moment brak er iets bij ons allemaal, dat was wel zo’n bijzonder moment."
Toon Gerbrands

'PSV-aanvoerder Luuk de Jong stond voor de deur, komt binnen en gaat ook aan tafel zitten. 'Alles komt goed. Wij als spelersgroep gaan jullie helpen. Iedereen doet mee. Het komt echt goed. We lossen dit samen met elkaar op', zegt de spits. "Op dat moment brak er iets bij ons allemaal", vertelt Gerbrands over dat moment.

"Dat was wel zo’n bijzonder moment, omdat we samen iets voor elkaar hadden gekregen om het gezin van Thijs een geruster gevoel te geven. We hadden nu de middelen bij elkaar waarmee Sylvia en de kinderen onbezorgd in het huis konden blijven wonen. Ik was zelf emotioneel, de accountant en Luuk de Jong ook. Sylvia en Thijs huilden. Thijs was diep onder de indruk van het gebaar", aldus Gerbrands.

De PSV selectie steekt Thijs Slegers een hart onder de riem
De PSV selectie steekt Thijs Slegers een hart onder de riem Foto: © Pro Shots
Lees meer:
0 reacties