PSV samen met slechts twee andere clubs al zeker van deelname CL

Joey Veerman viert de overwinning in Sevilla
Joey Veerman viert de overwinning in Sevilla Foto: © BSR Agency

PSV heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen AZ overtuigend met liefst 5-1 gewonnen. Naast de drie punten en de nieuwe stap op weg naar het kampioenschap, levert de overwinning de ploeg van Peter Bosz nog veel meer op.

Sinds gisteravond is PSV namelijk officieel zeker van deelname aan de Champions League. De Eindhovenaren kunnen met nog vijf wedstrijden te gaan nu officieel niet meer ingehaald worden door nummer drie FC Twente, waardoor men volgend seizoen wederom aan de nieuw opgezette Champions League mag deelnemen. Alleen Bayer Leverkusen en Inter Milaan weten nu ook al dat hun deelname aan het miljardenbal gegarandeerd is.

Door de zege van PSV tegen AZ staat de club nog altijd op een voorsprong van negen punten ten opzichte van Feyenoord. De Rotterdammers maakten in de eerste helft van De Klassieker gehakt van Ajax en gingen met een 3-0 stand de rust in. Op 25 april kan PSV officieus kampioen worden tegen SC Heerenveen, terwijl de club het tegen Sparta definitief kan beslissen. Deze vlieger gaat echter alleen op als zowel Feyenoord als PSV geen punten meer verspelen tot die tijd.

Lees meer:
0 reacties