PSV-RvC in beeld: "Ze waren al langer ontevreden over De Jong"

John de Jong
John de Jong Foto: © Pro Shots

PSV nam de vorige week afscheid van technisch directeur John de Jong. Het is intussen duidelijk dat de Raad van Commissarissen van de Eindhovenaren achter de beslissing zit. In deze RvC zitten Robert van der Wallen, Ton van Veen, Hans van Breukelen, Klaas Dijkhoff en Ingrid Wolff, waarbij de eerstgenoemden aan de touwtjes trekken.

"Binnen dit orgaan was sprake van unanimiteit, zo werd naar buiten toe althans benadrukt", schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. "Duidelijk is echter dat miljardair Robert van der Wallen en oud-Jumbo-topman Ton van Veen, oudgedienden onder de commissarissen, stevig aan de touwtjes trekken en het vertrouwen in De Jong kwijt waren."

"Zij kregen clublegende Hans van Breukelen, politicus Klaas Dijkhoff en ziekenhuis-topvrouw Ingrid Wolf mee bij het naar buiten brengen van hun standpunt", gaat de journalist verder. "Van Breukelen geldt als zwaargewicht, die de PSV-cultuur bewaakt. Dijkhoff en Wolf zitten nog niet al te lang bij de commissarissen, maar staan niet bekend als mensen die zich snel in het pak laten steken."

"Algemeen directeur Marcel Brands bagatelliseerde de rol van de toezichthouders afgelopen weekend, door te stellen dat John de Jong ze alleen zes keer per jaar in een vergadering zag", vervolgt Elfrink. "De praktijk is anders, want de toezichthouders bemoeien zich nadrukkelijker dan onder voormalig voorzitter Jan Albers met de gang van zaken."

"Het moge duidelijk zijn dat Van der Wallen en Van Veen risico willen nemen, maar tegelijkertijd passen ze ook op de centen. Niet voor niks wilden de commissarissen bij voorkeur nog een grote verkoop (Gakpo, en anders Sangaré) aan het eind van de afgelopen transferperiode. Dat lukte niet en het kamp-De Jong denkt dat het uitgerekend daarop is afgerekend. De commissarissen waren echter al langer ontevreden en gaan nu snel met de directie aan tafel om PSV opnieuw in te richten", aldus de PSV-watcher.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
PSV -
zo 9 okt. 2022, 16:45
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
PSV -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
FC Utrecht -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Groningen -
-
PSV -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 7 18 18
2 Ajax 7 17 18
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
Bekijk de hele stand