'PSV praat met bekende van Brands over rol hoofd jeugdopleiding'

Aloys Wijnker
Aloys Wijnker Foto: © Pro Shots

PSV is hard op zoek naar een nieuwe hoofd jeugdopleiding na het vertrek van Ernest Faber. Aolys Wijnker is een serieuze kandidaat. Hij is namelijk in gesprek met PSV over een rol als hoofd jeugdopleiding, zo melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Wijnker is een oude bekende van PSV-directeuren Earnest Stewart en Marcel Brands. De 53-jarige Wijnker is momenteel Manager Top Jeugdvoetbal bij de KNVB, maar werkte eerder bij AZ samen met Stewart en Brands. In 2016 vertrok hij uit Alkmaar en was Wijnker werkzaam bij de Amerikaanse voetbalbond, Vitesse en de KNVB.

Faber vertrekt per 30 juni bij PSV en dus zijn de Eindhovenaren druk bezig met zijn opvolging, waarbij Wijnker dus een serieuze kandidaat is. "Meerdere ingewijden noemen een eventuele overgang vanuit de KNVB naar PSV een logische zet van PSV", aldus Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. 

Volgens Marco Timmer van Voetbal International behoort een duo-functie ook tot de mogelijkheden. "PSV is voornemens de functie van hoofd jeugdopleiding in tweeën te knippen, waarbij er een transitiecoach talenten moet gaan begeleiden bij de stap van de jeugdopleiding naar het eerste elftal", meent Timmer, die weet dat Phillip Cocu voor de laatste rol in aanmerking komt. 

Lees meer:
0 reacties