PSV op weg naar Champions League: miljoenenbedrag staat op het spel

Champions League-sfeer in het Philips Stadion
Champions League-sfeer in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

PSV speelt dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League tegen AS Monaco. Mochten de Eindhovenaren de Monegasken uitschakelen, staat er nog maar één ronde tussen PSV en het miljardenbal.

Maar wat staat er nu precies op het spel voor PSV? Voetbal International meldt dat een Champions League-deelnemer bij inschrijving al 15,64 miljoen euro ontvangt. Dit is in de Europa League 'slechts' 3,63 miljoen euro. De zogenaamde coëfficiëntenpremie kan nog niet berekend worden. Uitgegaan wordt van acht miljoen in de Europa League, terwijl dit bedrag in de Champions League al snel zo'n vier tot vijf keer hoger ligt.

Een eerste schatting is dan ook dat PSV bij deelname aan de Champions League is verzekerd van zo'n 30 tot 35 miljoen euro. En dat bedrag staat dan nog los van eventuele prestatiebonussen. Voor ieder punt verdienen de Brabanders namelijk 210 duizend euro in de Europa League, terwijl dit in de Champions League maar liefst 930 duizend euro is.

Voorbeeld. Stel dat PSV zich plaatst voor de Champions League en in een tegenvallend seizoen zes punten behaald. De Eindhovenaren zijn in dit voorbeeld dan al zeker van veertig miljoen euro. Weet PSV thuis drie keer te winnen, strijkt het 8,4 miljoen euro extra op.

Ajax is momenteel al zeker van dik veertig miljoen euro, aangezien de Amsterdammers hoger staan op de coëfficiëntenranglijst. Opnieuw een seizoen in de Europa League, levert een bijna onoverbrugbaar gat op. Champions League-deelname is hierdoor cruciaal voor PSV.

Xavi Simons scoort

PSV wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

PSV speelt dinsdagavond in de voorronde van de Champions League bij Rangers. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van PSV. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Excelsior -
-
PSV -
wo 31 aug. 2022, 18:45
Eredivisie
PSV -
-
FC Volendam -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
za 10 sep. 2022, 21:00
Eredivisie
PSV -
-
RKC Waalwijk -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
PSV -
-
Feyenoord -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 2 6 6
2 PSV 2 6 6
3 Excelsior 2 4 6
4 FC Twente 2 4 6
5 AZ 2 3 6
Bekijk de hele stand