PSV op rapport: Doan uitblinker bij PSV in overwinning tegen NEC

Ritsu Doan opende de score tegen NEC
Ritsu Doan opende de score tegen NEC Foto: © Pro Shots

PSV wist woensdagavond met 3-2 te winnen van NEC. Ondanks de overwinning van de Eindhovenaren is het kampioenschap uit beeld. Ajax wist te winnen van SC Heerenveen en behaalde hiermee de 36ste landstitel in de clubgeschiedenis.

PSV ging goed van start tegen de Nijmegenaren. Na dik een half uur stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord voor PSV, na doelpunten van Ritsu Doan en Érick Gutiérrez. Vooral de treffer van de Mexicaan was van ongekende schoonheid. Van afstand schoot 'Guti' de bal kiezelhard in de bovenhoek. Na de 3-0 van Eran Zahavi leek de wedstrijd gespeeld. NEC kwam nog wel terug tot 3-2, maar echt aanspraak op een punt maakte de ploeg niet.

De overwinning werd door de Voetbal International beoordeelt met louter voldoendes voor de Eindhovenaren. Cody Gakpo scoorde een 6 en behaalde hiermee het laagste cijfer van de ploeg. Ritsu Doan was met een 8 de uitblinker volgens het weekblad.

Cijfers Voetbal International: Mvogo 6,5; Mauro Júnior 6,5, Teze 6,5, Gutiérrez 7,5, Max 7; Doan 8 (88. Ledezma -), Sangaré 7; Madueke 6,5 (46. Bruma 6,5), Götze 7,5, Gakpo 6 (94. Bakayoko -); Zahavi 7,5 (70. Romero -)

Lees meer:
0 reacties