PSV O17 trekt aan het kortste eind in finale tegen Feyenoord O17

De hoofdtribune op PSV Campus De Herdgang
De hoofdtribune op PSV Campus De Herdgang Foto: © Pro Shots

Feyenoord O17 heeft het landskampioenschap veroverd na een zenuwslopende wedstrijd tegen PSV O17. De teams die de eerste plaats hadden behaald in zowel de voorjaars- als de najaarscompetitie stonden tegenover elkaar in de finale voor het algehele kampioenschap. Na strafschoppen trokken de Rotterdammers aan het langste eind.

De wedstrijd die plaatsvond op De Herdgang begon gunstig voor Feyenoord, waarbij Tobias van den Elshout snel de score opende voor de Rotterdammers. Vervolgens nam PSV O17 het heft in handen en kreeg meerdere kansen op de gelijkmaker. Feyenoord-doelman Oier Zon hield zijn ploeg lang in de wedstrijd, terwijl Feyenoord gevaarlijk was in de counter.

 Zeven minuten na de rust kwam PSV toch tot scoren dankzij Manuel Bahaty, maar ze slaagden er niet in om de voorsprong uit te breiden. Uiteindelijk dwong Feyenoord een verlenging af. 

In de extra tijd, waar beide ploegen vermoeid raakten, vielen er nog steeds doelpunten. Jayden Etienne bracht Feyenoord op voorsprong met een kopbal uit een corner, maar PSV kreeg even later een strafschop, benut door Austyn Jones. Na een reeks penalty's ging de landstitel uiteindelijk naar de Rotterdammers.

Lees meer:
0 reacties