PSV nu al verzekerd van tientallen miljoenen uit Champions League

PSV komt uit de loting voor de Champions League
PSV komt uit de loting voor de Champions League Foto: © Screenshot UEFA

PSV gaat zich binnenkort kronen tot landskampioen van Nederland. De Eindhovenaren wisten in een eerder stadium al deelname aan de nieuwe Champions League af te dwingen en dat legt de club bepaald geen windeieren.

Feyenoord en PSV strijken namelijk sowieso 39 en 37 miljoen euro op. En dan is er nog geen minuut gespeeld, zo meldt Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. Mocht FC Twente weten te stunten en ook de groepsfase van de Champions League behalen, ligt het startbedrag van de Tukkers tussen de 25 en 30 miljoen euro.

Dit is dus het bedrag, exclusie recettes en eventuele winstpremies. Daarnaast zijn er vele miljoenen meer te verdienen via de eindstand in de poule, een tussenronde, kwalificatie naar de laatste zestien én de wedstrijden zelf. Overwintering kan bijvoorbeeld dik 70 miljoen euro opleveren.

"De verdiensten voor het winnen van een groepsduel in de Champions League gaan weliswaar wat omlaag (naar 2,1 miljoen), maar daar staat tegenover dat een zogenoemde ‘waardepeiler’ de startbedragen fors hoger maakt én dat de eindstand in de poule vele miljoenen kan opleveren", aldus Elfrink.

Lees meer:
0 reacties