PSV niet het beste elftal? "Schei toch uit! Dát Ajax was beter"

Ruud Krol
Ruud Krol Foto: © Pro Shots

PSV kan dit seizoen het puntenrecord van het Gouden Ajax uit 1972 evenaren. Ruud Krol en Sjaak Swart vonden hun team echter veel beter dan het huidige PSV.

"Of wij beter waren dan het PSV van nu?", Krol moet lachen, in gesprek met de NOS. "Moet je dat nog vragen?! Hahaha, schei toch uit! Natuurlijk! PSV heeft het goed gedaan dit jaar. Maar het Ajax van '71/'72 was vele malen beter. Het Ajax van toen was het allerbeste elftal dat de wereld ooit heeft gekend."

"Wij konden elk spelsysteem spelen. Aanvallen, verdedigen, pressing, balletje bij ons houden. We beheersten alles", vervolgt Krol. Ook qua spelers was het beter. "Wij hadden Johan Cruijff in de ploeg. En die kun je natuurlijk niet vergelijken met Luuk de Jong."

Ook Swart is het daar stellig mee eens. "PSV is dit seizoen de sterkste ploeg", erkent Mister Ajax. "Je wil alleen niet weten hoe ze in de media worden opgehemeld. Ik vind het leuk voor Peter Bosz, begrijp me goed. Da's echt een goede vent. Maar laten we alsjeblieft niet te veel stennis maken over dit kampioenschap van die club."

Swart vindt ook de 0-8 zege tegen SC Heerenveen niets bijzonders. "Als je zulke tegenstanders treft, kun je niet over jezelf zeggen dat je zo goed bent. Geloof me. Over 100 jaar wordt er in Nederland echt niet meer gesproken over deze landstitel van PSV, hoor..."

Lees meer:
0 reacties