PSV neemt donderdagavond afscheid van drietal voormalig PSV'ers

Xavi Simons tegen AZ, zijn laatste officiële wedstrijd als PSV'er
Xavi Simons tegen AZ, zijn laatste officiële wedstrijd als PSV'er Foto: © Orange Pictures

PSV speelt donderdagavond de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023. FC Twente is in Eindhoven de tegenstander in het toernooi van de TOTO KNVB Beker. In de rust van het duel tussen beide ploegen zet PSV daarnaast drie oud-PSV'ers in het zonnetje.

Xavi Simons, Phillipp Mwene en Anwar El Ghazi nemen in de rust van het duel afscheid van het Eindhovense publiek, zo meldt het Eindhovens Dagblad. Het drietal leverde allen een bijdrage aan het Champions League-avontuur van dit seizoen, aangezien de selectie van vorig jaar tweede werd in de Eredivisie.

Met name Simons was natuurlijk belangrijk voor de Eindhovenaren. De Oranje-international scoorde maar liefst 19 keer en werd (gedeeld) topscorer van de Eredivisie. Simons vertrok naar RB Leipzig en ook Mwene en El Ghazi vertrokken naar de Bundesliga. Beiden tekenden bij Mainz 05, waar El Ghazi inmiddels ontslagen is. Hij plaatste posts op sociale media over het Israëlisch-Palestijns conflict. El Ghazi heeft inmiddels een rechtszaak tegen de Duitse club aangespannen.X

Lees meer:
0 reacties