"PSV moet voormalige Eredivisie-speler halen voor Sergiño Dest"

Sergiño Dest
Sergiño Dest Foto: © Orange Pictures

PSV zou Bjorn Meijer moeten halen als vervanger van de langdurig geblesseerde Sergiño Dest. Dat meldt Football Transfers op basis van data van Scisports.

Volgens Scisports is Meijer de perfecte vervanger voor Dest. Het medium stelt dat de spelers voor 99 % overeenkomen. Ook valt de vleugelverdediger in dezelfde prijsklasse als Dest. Ze zien bij beide spelers dan ook een overeenkomst in de manier van spelen.

Zowel Dest als Meijer zijn volgens het medium qua speelstijl een combinatie tussen Wing Back en Inverted Wing Back. Dit soort verdedigers dragen veel bij aan de aanval en zorgen voor dreiging langs de lijn als in het centrum. Overtredingen en het aangaan van duels past dan weer minder goed bij dit soort spelers.

Meijer speelde in het seizoen 2021/22 24 wedstrijden voor FC Groningen waarin hij twee wist te scoren en was hij twee keer aangever. Daarna verkaste hij naar Club Brugge. Daar speelt hij nu twee seizoenen. In 59 wedstrijden wist hij vijf keer te scoren en was hij zeven keer aangever.

Lees meer:
0 reacties