'PSV moet aan de bak: meerdere spelers staan voor zomers vertrek'

Earnest Stewart in Oostenrijk
Earnest Stewart in Oostenrijk Foto: © Pro Shots

Het is sterk de vraag of PSV het kampioenselftal van dit jaar grotendeels bij elkaar kan houden. De Telegraaf verwacht dat de selectie van Peter Bosz veel mutaties zal ondergaan.

Zo zullen er voor Johan Bakayoko voor de derde transferperiode op rij buitenlandse clubs zich melden in Eindhoven. Bij een flinke aanbieding zou de Belg komende zomer wél zijn droomtransfer kunnen maken. Ook wordt er veel interesse verwacht voor Joey Veerman, maar PSV wil de middenvelder graag langer binnenboord houden. Een vertrek van Jerdy Schouten lijkt niet aan de orde, 'al valt dat in het voetbal nooit helemaal uit te sluiten'.

Olivier Boscagli en Jordan Teze, die nog een contract tot medio 2025 hebben, zouden na dit seizoen ook uit Eindhoven kunnen vertrekken als het niet lukt een contractverlenging af te sluiten. De Telegraaf verwacht dat Joël Drommel, Armando Obispo en Patrick van Aanholt aan hun laatste maanden bij PSV bezig zijn, terwijl ook met Walter Benitez zomaar kan vertrekken. De Argentijn heeft ook nog maar een jaar op zijn contract.

PSV wil naar verluidt graag verlengen met de huurspelers Sergiño Dest en Malik Tillman, al zou het binnenboord houden van de verdediger door de contractuele situatie gemakkelijker zijn. Dat zal ook afhangen van de persoonlijke ambities van de Amerikanen. Het verblijf van Armel Bella-Kotchap, gehuurd van Southampton, zal volgens de Telegraaf beperkt blijven tot één seizoen.

Lees meer:
0 reacties