PSV maakt indruk in Duitsland: "Dortmund worstelde in Eindhoven"

Malik Tillman troeft Donyell Malen af
Malik Tillman troeft Donyell Malen af Foto: © Pro Shots

PSV wist dinsdagavond in eigen huis niet te winnen van Borussia Dortmund. Bij onder meer Joey Veerman leefde toch het gevoel dat er meer in zat dan de 1-1 eindstand en diverse Duitse media zijn het met de Volendammer eens.

"Zeker de tweede helft was PSV lange tijd gewoon de betere ploeg", schrijft BILD the day after. "PSV bleef steeds actief, zelfs als het geen kansen creëerde. Vanuit BVB-oogpunt is een gelijkspel een erg goed resultaat, vooral vanwege het spelbeeld."

"Veel lof is er niet te vinden voor BVB. De ploeg was slordig en verloor de controle aan PSV", constateerde Die Welt. "Het grote geluk is dat het niet slecht afliep. Ondanks een slechte prestatie mag Dortmund nog altijd hopen op de eerste kwartfinale sinds 2021. Anders dan in de groepsfase, wist Dortmund nu geen grip op de tegenstander te krijgen."

"PSV was de betere ploeg", gaat het Duitse medium verder. "Dortmund worstelde met de speelstijl van de Eindhovenaren. Het resulteerde in een gebrekkige opbouw, gebrek aan grip en daardoor was er nooit controle over de wedstrijd. PSV had moeten winnen, maar met alle moeite redde BVB de meubelen."

Ook Spiegel sluit zich hierbij aan. "Mats Hummels, de recordman met de meeste Europese wedstrijden ooit voor BVB, was woedend over de strafschop. Alleen moet zijn trainer gewoon een slechte prestatie van het team gezien hebben. En Peter Bosz? De ex-trainer van Dortmund moet geïrriteerd zijn. Geïrriteerd, omdat zijn team deze wedstrijd niet won. De Duitsers hadden op ieder vlak problemen in Eindhoven."

Lees meer:
0 reacties